5 vragen aan ...

5 vragen aan … Maartje Jaquet

January 6, 2015

We hebben alle Patroon-deelnemers een lange lijst met vragen gegeven, waaruit ze zelf 5 vragen mochten kiezen om te beantwoorden. De antwoorden lees je in deze rubriek. In deze editie: Maartje Jaquet die alle vragen heeft beantwoord!

Je eerste baan(tje)?
Bollenpellen in Egmond aan de Hoef (14 jaar, ik woonde in Egmond aan Zee) in de zomer, ik hield het twee weken vol,toen von ik dat
ik genoeg zakgeld had verdiend.

Waarop ben je trots?
Op mijn lieve kinderen Jim (14) en Oscar (12)

Wat wilde je worden toen je 7 jaar oud was?
Schooljuffrouw

Is je familie creatief?
Veel beeldend kunstenaars en muzikanten. En heel veel leraren. Of twee van de drie. Of alledrie.

Wat is een slechte gewoonte van je?
Uítstekende stukjes van mijn nagelriemen afbijten waarna het op die plek meestal gaat ontsteken.

Heb je ooit iets gejat?
Ja, toen mijn ouders pas gescheiden waren (ik was negen) jatte ik allerlei kleine dingetjes, zoals plakband, pottertjes, cocktailprikkers.

Wat doe je anders in het bijzijn van anderen dan wanneer je alleen bent?
In het bijzijn van anderen ben ik altijd heel alert op de ander(en), ik heb als het ware voelsprieten die registreren hoe de ander zich voelt.

Heb je een steeds terugkerende droom?
Ja, ik ben op reis met de trein en moet steeds overstappen en kom niet aan. En in een andere droom ben ik op zoek naar een nieuw huis.

Wat doe je om te ontspannen?
Yoga, zingen, lummelen, koken, wandelen, kunst maken.

Hoe houd je op met dingen uitstellen?
Door ze meteen te doen, desnoods in ‘stukjes’. Dat lukt niet altijd hoor.

Wat zou je doen als je 10 miljoen zou winnen?
Een rustig en knus huis met uitzicht kopen niet ver van Amsterdam waar ik zó in het water zou kunnen springen om te zwemmen en waar ik rustig kan werken. Ik zou nog heel veel geld overhouden en geen idee hebben wat ik daarmee zou moeten doen.

Met wie (levend/overleden/fictief/echt) zou je 24h willen ruilen?
Iggy Pop

Droom samenwerking?
Met Krista Peters!

Wat is je droom tattoo?
Geen!

Wat is het raarste object wat je ooit hebt gevonden?
Ik vind heel veel rare objecten. Maar eigenlijk vind ik ze helemaal niet raar. Ik hang ze op of zet ze neer in mijn atelier. Meestal zijn het dingen waar je iets anders in kunt zien: een dier of een gezicht of een lichaamsdeel. Bijvoorbeeld een verroeste schep die me aan een schol deed denken. Of een stuk tak die op de romp van een naakte vrouw lijkt.

Allergaafste merchandise item om je eigen werk te promoten?
Ansichtkaarten / poster.

Vis of vlees?
Allebei, maar als ik moet kiezen voor altijd, dan vis.

Wat was het laatste dat je hebt gegeten?
Spaghetti met gehaktsaus en groentes (courgette, aubergine) uit de oven.

Wat eet je als ontbijt?
Een bruine boterham met pindakaas en een grote kom sterke thee met veel melk. Of yoghurt met muesli en fruit. En altijd die thee.

Je beste/slechtste recente aankoop?
Beste recente aankoop: Een banjo.
Slechtste recente aankoop: een bodylotion die niet zo lekker is als ik dacht. Maar ik vind dan dat ik die toch moet opmaken.

Wat was de laatste film of series die je hebt gezien?
Olive Kitteridge

Wat was het laatste album of lied waarna je hebt geluisterd?
Road trippin’ van de Red Hot Chilli Peppers.

Wat was het laatste boek dat je hebt gelezen?
De museumcatalogus met foto’s en teksten van Orhan Pamuk’s ‘The Museum of Innocence’ (Istanbul). Er hoort een roman bij, die wil ik binnenkort gaan lezen, in de Engelse vertaling. Ik heb hem net van Sinterklaas gekregen.

Wat heb je gisteren gedaan?
Gisteren was het zondag. Uitgeslapen en met het gezin ontbeten. Ik ben ‘s middags naar de beurs voor kleine uitgevers in Paradiso geweest en mooie kaarten en boekjes gekocht en daarna ben ik naar het Open Atelier van Jelle Kampen op het Wg terrein gegaan,zijn nieuwe werk bekeken en we hebben met elkaar gesproken over de raakvlakken in ons werk en afgesproken dat we een keer samen gaan exposeren. Boodschappen gedaan, gekookt, afgewassen enz., kinderen naar bed gebracht en een aflevering van een serie gekeken met mijn man Rogier. (zie vraag 21)