5 vragen aan ...

5 vragen aan … Krista Peters

January 19, 2015

Wat wilde je worden toen je 7 jaar oud was?
Illustratrice (dat woord kende ik al); timmervrouw (ik heb een moeder met een feministische inborst) of ballerina (wel iets minder feministisch verantwoord, met al dat roze). Met het werk dat ik nu doe denk ik dat ik het allemaal een beetje geworden ben.

Heb je een steeds terugkerende droom?
Vroeger heb ik vaker een terugkerende nachtmerrie gehad. Ik droomde dan in zwart-wit of (en soms een soort sepia), in grove korrel als een oude foto of een sneeuwend televisiescherm, dat er vanuit de verte grote draaiende geometrische vormen op me af kwamen. Kubussen, kegels, etc. Dat gaf een enorm beklemmend gevoel.
Mijn zusje vertelde een tijd geleden dat zij ook vaak dit soort dromen gehad heeft.

Hoe houd je op met dingen uitstellen?
Door het meteen te doen of te vergeten.
Ik maak ook eindeloos veel lijstjes, maar die vergeet ik ook weer als ik ze niet meteen doe.

Wat is het raarste object dat je ooit hebt gevonden?
Op dezelfde plek in Amsterdam Oost heb ik ooit, met een paar maanden ertussen, twee maal een kogel gevonden.

Vis of vlees?
Heel lang geen van beiden. Op mijn 14e besloot ik om geen vlees meer te eten.
Sinds een paar jaar eet ik af en toe een stukje vis, en sinds een paar maanden zelfs heel af en toe een heel klein stukje vlees.