5 vragen aan ...

5 vragen aan … Joris Diks

September 9, 2013

Mogen we even voorstellen? Dit zijn de kunstenaars die meedoen aan de kunstestafette. We hebben ze een lange lijst met vragen gegeven, waaruit ze zelf 5 vragen kozen om te beantwoorden. De antwoorden lees je in deze rubriek. Kun je vast even kennismaken! In deze editie: Joris Diks.

Je eerste baan(tje)?
Een van mijn eerste baantjes was vleeswaren inpakken in een fabriek. Ik heb geen plakje ham ingepakt trouwens, maar wel de hele dag de oren van halve varkenskoppen afgesneden. Ik denk dat ik daarna een tijdje geen vlees meer hoefde…

Wat doe je om te ontspannen?
Ik kan heel goed “niets” doen en daar ook belangrijke dingen voor aan de kant zetten. Lekker de hele dag plaatjes draaien en koffie drinken, bijvoorbeeld. Maar ook films kijken of naar concerten gaan. Gelukkig vind ik mijn werk ook heel leuk, dus dit is soms ook ontspannend.

Allergaafste merchandise-item om je eigen werk te promoten?
Dat is natuurlijk het t-shirt: klassiek, tijdloos en voor iedere dag, Behalve als je nooit t-shirts draagt, dan niet.

Vis of vlees?
Vleesch nog visch. Wellicht heeft het iets te maken met mijn eerste baantje. Dit is mijn manier om iets bij te dragen aan een gezondere aarde.

Wat was het laatste album of lied waar je naar hebt geluisterd?
Talking Heads – Remain in Light op de draaitafel. Een oudje, maar nog steeds erg goed.