5 vragen aan ...

5 vragen aan … Joop Nolles

December 27, 2013

Mogen we even voorstellen? Dit zijn de kunstenaars die meedoen aan de kunstestafette. We hebben ze een lange lijst met vragen gegeven, waaruit ze zelf 5 vragen kozen om te beantwoorden. De antwoorden lees je in deze rubriek. Kun je vast even kennismaken! In deze editie: Joop Nolles.

Waarop ben je trots?
Ik ben trots op mijn laatste CD well well well (it’s love) die is opgedragen aan mijn overleden vrouw Christel maar waar hoop, leven en liefde klinkt en alternatieve pop natuurlijk!

Wat doe je om te ontspannen?
Ik sport (racefiets) en voetbal af en toe. Soms mediteer ik. Of ga een avond bier drinken in een café met een vriend. Ik ben vrij onrustig van mezelf namelijk.

Wat zou je doen als je 10 miljoen zou winnen?
Een huis kopen, mijn kinderen wat schenken, een reis maken en de rest geef ik weg.

Droomsamenwerking?
Zou graag met Neil Young & Crazy Horse willen spelen. Een inspirerend artiest die totaal doet wat hij wil. Ik vind zijn platen niet meer consistent maar live is hij ECHT. Bovendien heeft hij een repertoire van een niveau wat weinig artiesten bij elkaar schrijven in hun carrière.

Wat is het laatste album of lied waarna je hebt geluisterd?
Essential Chigago Blues (2CD). Ik luister veel naar oude Blues de laatste tijd. Niet omdat ik een stoffige oude blues knakker ben maar ik luister naar de zeggingskracht, de dynamiek, rauwheid en hoe het is opgenomen. Ik luister ook veel jazz/alternative. Dit als inspiratie voor nieuwe songs c.q. samenwerkingen in de toekomst.